Фігуранта російської "кокаїнової справи" в Аргентині затримали в Німеччині

П'ятниця, 2 березня 2018, 13:19

Ймовірний організатор поставки великої партії кокаїну з Буенос-Айреса, підприємець Андрій Ковальчук був затриманий поліцією Німеччини.

Про це РБК повідомив його адвокат Володимир Жеребенков.

"Прийшли вночі поліцейські, затримали, пояснили, що буде стояти питання про видачу. Будемо зараз шукати місцевого адвоката, який займається питаннями екстрадиції. Наступного тижня сам полечу, будемо там організовувати захист", - сказав він.

У посольстві Росії в Німеччині підтвердили, що ввечері 1 березня в Берліні затримано громадянина РФ Андрія Ковальчука, оголошеного раніше російською стороною в міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

За даними дипломатів, Ковальчук підозрюється в організації схеми контрабанди та незаконного обігу наркотичних засобів.

"Сьогодні берлінський суд повинен визначити йому запобіжний захід, після чого буде вирішуватися питання про його екстрадицію в Росію", - пояснив прес-секретар посольства Росії Денис Мікерін.

Нагадаємо, 22 лютого стало відомо, що на території школи при посольстві Росії в Буенос-Айресі було виявлено 12 валіз з кокаїном, всього понад 350 кг. Вартість партії оцінили 50 млн євро.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що вантаж із наркотиками належав співробітникові технічного складу посольства Росії в Буенос-Айресі, який на той час завершив відрядження. Його ім'я не називали.

Пізніше стало відомо, що в зв'язку з "кокаїновим справою" оголосили в міжнародний розшук громадянина РФ, 1968 року народження.

За даними "Інтерфакс", це ймовірний організатор контрабанди кокаїну Андрій Ковальчук, який живе в Берліні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.