У НАТО назвали неприйнятними погрози Путіна на адресу країн Альянсу

П'ятниця, 2 березня 2018, 15:19

Погрози президента Володимира Путіна союзникам НАТО є "неприйнятним" і не допомагають зусиллям, спрямованим на послабленням напруги.

Про це йдеться у заяві прес-секретаря НАТО Оани Лунгеску у п’ятницю, повідомляє Reuters.

У четвер президент Росії Володимир Путін під час оголошення послання Федеральним зборам РФ заявив, що будь-яке застосування ядерної зброї проти Росії і її союзників буде розглядатися як ядерний напад на Росію, на що відповідь РФ буде миттєвою. Кого із союзників Путін мав на увазі, він не уточнив.

"Російські заяви, які погрожують нападом на союзників, неприйнятні і контрпродуктивні", - йдеться в заяві Лунгеску.

"Ми не хочемо нової холодної війни або нової гонки озброєнь. Всі союзники підтримують угоди про контроль над озброєннями, які зміцнюють довіру для загального блага", - додала вона.

Лунгеску підкреслила, що у НАТО неодноразово давали зрозуміти: система протиракетної оборони альянсу не призначена і не спрямована проти Росії.

Як відомо, 1 березня в посланні Федеральним зборам президент РФ Володимир Путін заявив про створення новітньої зброї, зокрема крилатої ракети з надпотужною ядерною установкою, підводного безпілотника і новітньої лазерної зброї.

Міноборони РФ вже навіть запустило голосування для росіян з вибору назв для нових зразків зброї.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Дональд Трамп висловили свою стурбованість заявами президент РФ Володимира Путіна про розробку нових видів озброєння.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.