Україна ініціює дебати в ПАРЄ про невизнання російських виборів в Криму

Середа, 21 березня 2018, 08:30

Віце-президент Парламентської асамблеї Ради Європи, депутат Володимир Ар'єв подав заявку на проведення дебатів щодо невизнання російських виборів в анексованому Криму на квітневій сесії Асамблеї в Страсбурзі.

Про це він розповів проекту "Крим.Реалії".

"Очевидно, Україна повинна звертатися до міжнародного співтовариства, щоб засудити незаконні вибори на включеному півострові. Принаймні я, як глава делегації в ПАРЄ, вже подав заявку на проведення поточних дебатів на квітневій сесії в Страсбурзі.

Але, очевидно, ми можемо віддати перевагу підтримці термінових дебатів по розширеній тематиці по Росії, якщо таке подання на розширену тематику зробить делегація Великої Британії", - підкреслив Ар'єв.

Нагадаємо,  Європейський Союз не визнає проведення виборів президента Російською Федерацією на Кримському півострові.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін передав главам МЗС країн ЄС на зустрічі в Брюсселі у понеділок список зі 140 прізвищ, задіяних в організації та проведенні незаконних виборів в Криму.

У ЄС підтвердили, що отримали від України список причетних до організації та проведення російських президентських виборів у Криму, та нагадали, що рішення про додаткові санкції повинні схвалити усі держави-члени ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: