Радники з нацбезпеки просили Трампа не вітати Путіна з перемогою на виборах – ЗМІ

Середа, 21 березня 2018, 14:06

Радники президента США рекомендували Дональду Трампу не вітати Володимира Путіна з перемогою на президентських виборах в Росії.

Про це повідомляє The Washington Post.

Видання пише, що Трамп не дотримався конкретних попереджень його радників з національної безпеки у вівторок, коли він привітав Володимира Путіна з його переобрання на посаді президента РФ.

За даними джерел, Трампу перед дзвінком передали інформаційні матеріали, де великими буквами було написано: "НЕ ВІТАТИ".

Одне джерело повідомило, що було неясно, чи прочитав Трамп замітки.

За словами особи, знайомої з ходом розмови, президент США, який був ініціатором дзвінка, почав розмову одразу із привітання Путіна.

Трампу також радили під час розмови із Путіним засудити недавнє отруєння колишнього російського шпигуна у Британії сильною нервово-паралітичною речовиною, однак він проігнорував ці поради.

Видання повідомляє, що розмова президента США із Путіним, яку Трамп охарактеризував як "дуже хорошу", викликала свіжу критику щодо його м'якого тону стосовно одного з найбільших геополітичних суперників США на тлі розслідування спеціального прокурора щодо втручання Росії у вибори та зв'язків команди Трампа із російськими чиновниками.

"Американський президент не очолює Вільний світ, вітаючи диктаторів з перемогою на фіктивних виборах. І, зробивши це з Володимиром Путіним, президент Трамп образив кожного громадянина Росії, якому було відмовлено в праві голосувати на вільних і справедливих виборах", - заявив у своєму Twitter американський сенатор Джон Маккейн.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп заявив, що дзвонив президенту Росії Володимиру Путіну, щоб поздоровити його з перемогою на виборах і запропонував зустрітися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.