Трамп заявив, що зустрінеться з Путіним "в недалекому майбутньому"

Вівторок, 20 березня 2018, 19:21

Президент США Дональд Трамп заявив, що дзвонив президенту Росії Володимиру Путіну, щоб поздоровити його з перемогою на виборах і запропонував зустрітися.

Про це він сказав під час зустрічі в Білому домі з принцем Саудівської аравії Мухаммедом бін Салманом, повідомляє Reuters.

Трамп сказав журналістам, що він, на його думку, зустрінеться з Путіним "в недалекому майбутньому", щоб обговорити гонку озброєнь між двома країнами, а також ситуацію в Україні, Сирії та Північній Кореї.

Трамп додав, що гонка озброєнь між США та Росією "виходить з-під контролю...і ми ніколи нікому не дозволимо навіть наблизитися до того, що у нас є".

На сайті  Білого дому зявилося коротке повідомлення про телефону розмову Трампа та Путіна, в якій зазначається, що "обидва лідери обговорили стан двосторонніх відносин і вирішили продовжити діалог щодо взаємних пріоритетів та викликів національної безпеки".

"Президент Трамп привітав президента Путіна з переобранням 18 березня і підкреслив важливість денуклеризації Корейського півострова. Двоє лідерів підтвердили необхідність того, щоб Сполучені Штати та Росія продовжували спільні зусилля щодо стратегічної стабільності", - йдеться у заяві.

Раніше у Кремлі повідомили, що Трамп і Путін обговорювали ситуацію в Україні та Сирії і "з обох сторін наголошено на необхідності досягнення якнайшвидших зрушень в їх врегулюванні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.