Глава МЗС Польщі звинуватив ЄС у "подвійних стандартах" щодо демократії

Середа, 21 березня 2018, 15:51

Глава МЗС Польщі звинуватив Європейський Союз у "подвійних стандартів" у своєму ставленні до держав-членів блоку після того, як Брюссель пригрозив Варшаві суворими заходами через суперечливу судову реформу.

Про це повідомляє Reuters.

Таку заяву Чапутович зробив на наступний день після того, як Брюссель відхилив захист Варшави щодо своєї судової реформи, яка, на думку критиків, загрожує демократії.

ЄС пригрозив вжити каральних заходів, які можуть включати навіть позбавлення права голосу Польщі, якщо Варшава не скасує законодавство, що посилює державний контроль над судовою системою.

"Ніщо так не шкодить ідеї європейської інтеграції більше, ніж фактична нерівність держав-членів перед законом, використання подвійних стандартів та відхід Єврокомісії від своєї ролі як об'єктивного охоронця договорів, щоб вони не стали знаряддям у руках деяких держав", - заявив Чапутович у парламенті.

Нагадаємо, у грудні Європейська комісія вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

У Євросоюзі обговорюють можливість домогтися коригування курсу Польщі шляхом обмеження виділення коштів ЄС.

Голова керівної партії Польщі "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявив, що Польща не піде ні на які поступки в суперечці з Євросоюзом з приводу судової реформи в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.