МЗС РФ зібрало всіх послів, щоб розповісти свою версію у справі Скрипаля

Середа, 21 березня 2018, 16:57

МЗС РФ зібрало майже всіх іноземних послів, щоб розповісти свою точку зору щодо ситуації з отруєнням колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки в Британії.

Про це повідомляє ТАСС.

Під час брифінгу для іноземних послів директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Володимир Єрмаков заявив, що або "британський уряд не здатний захистити себе від теракту" на власній території, або ж сам "є режисером нападу" на колишнього російського шпигуна.

"Росія до цього абсолютно непричетна, хоча б з однієї простої причини: для Росії така авантюра просто неприпустима, вона за всіма параметрами нам не вигідна", - сказав Єрмаков.

В МЗС РФ також заявили, що не виключають й того, що справа могла бути зрежисована Вашингтоном.

У російському відомстві наголосили, що розцінюють напад у Солсбері як "теракт проти російських громадян" на території Великої Британії.

Однак вже наприкінці брифінгу Єрмаков заявив, що "Росія в даному контексті нікого і ні в чому не звинувачує".

Зазначимо, що на брифінгу був присутній представник британського посольства, однак сам посол Великої Британії відмовився від цієї зустрічі.

Як відомо, Британія вже вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

В офісі Терези Мей також відзначили, що крім висилки дипломатів, Британія посилює перевірку приватних рейсів, що прибувають з Росії, і готує законодавство, спрямоване на активи порушників прав людини.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.