Верховний суд Іспанії пред'явив звинувачення 13 каталонським політикам

П'ятниця, 23 березня 2018, 13:13

Суддя Верховного суду Іспанії висунув звинувачення 13 каталонським політикам, зокрема, екс-главі уряду Каталонії Карлесу Пучдемону, у заколоті з метою оголосити незалежність автономії від Іспанії.

Про це повідомляє El Pais.

Суддя Пабло Льярена виніс обвинувальний висновок у п'ятницю щодо подій минулої осені.

Як відомо, згідно з іспанським законодавством, звинувачення у заколоті карається покаранням до 30 років тюремного ув'язнення.

Повідомляється, що серед 13 каталонських політиків, яким пред'явлено звинувачення у заколоті, є: екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, колишній заступник голови уряду Каталонії Оріол Жункерас, колишній речник уряду Жорді Туруль, екс-міністр закордонних справ Рауль Ромева, екс-міністр освіти Клара Понсаті, екс-міністр з територій Жозеп Руль, екс-міністр охорони здоров’я Тоні Комін, екс-міністр соціальної політики Долорс Баса, екс-спікер парламенту Каталонії Карме Форкадель, колишній лідер сепаратистської організації Catalan National Assembly Жорді Санчес, глава руху "Культурний омніум" Жорді Кушар та Марта Ровіра, генеральний секретар "Республіканських лівих Каталонії".

Окрім того, ще дванадцять каталонських політиків судитимуть за розтрату або непокору державі через їхню роль в проведенні референдуму й проголошенні незалежності.

Пучдемон та його прибічники заперечують свою провину, заявляючи, що референдум дав їм владу, щоб проголосити незалежність від Іспанії.

Нагадаємо, 2 листопада 2017 року суддя Національної судової палати Іспанії наказав ув’язнити вісьмох членів відстороненого женералітату Каталонії без права застави.

Членів уряду Каталонії звинувачують у заколоті, повстанні проти уряду, розкраданні державних коштів та інших злочинів.

Як відомо, Карлес Пучдемон з жовтня 2017 року перебуває у Брюсселі через відкриті проти нього кримінальні справи в Іспанії.

Зазначимо, що генеральний секретар "Республіканської лівиці Каталонії" (ERC) Марта Ровіра, проти якої Верховний суд Іспанії висунув сьогодні, 23 березня, звинувачення у заколоті, залишила Іспанію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: