Глава МЗС Естонії запропонував санкції проти фігурантів "списку Магнітського"

П'ятниця, 23 березня 2018, 16:29

Міністр закордонних справ Естонії Свен Міксер пропонує уряду ввести обмежувальні заходи проти 49 росіян на основі так званого "списку Магнітського".

Про це повідомляє Postimees.

Міксер сказав, що вирішив представити уряду пропозицію про введення санкцій проти людей, причетних до серйозних порушень прав людини, з тим, щоб привернути увагу до участі в порушеннях міжнародного права.

"На таку політичну ескалацію, яку ми спостерігаємо останнім часом, необхідно відповідати і використовувати всі можливості, що надаються як внутрішнім, так і міжнародним правом", - підкреслив міністр.

Міксер також вказав на погіршення ситуації з правами людини в безпосередній близькості від кордонів ЄС в останні десятиліття.

"ЄС і держави-члени повинні реагувати на погіршення ситуації в нашому регіоні і сприяти стабільності і безпеці на кордонах ЄС. Естонія, безумовно, одна з тих, хто готовий діяти", - сказав міністр.

Нагадаємо, у лютому Латвія заборонила в'їзд в країну 49 іноземцям, внесеним у так званий "список Магнітського", Литва зробила те саме у січні.

Згідно з основними положеннями документу, в країну забороняють в'їзд іноземцям, пов'язаним з великомасштабною корупцією, відмиванням грошей або порушеннями прав людини.

"Закон Магнітського" отримав свою назву за ім'ям загиблого в 2009 році в російській в'язниці юриста Сергія Магнітського.

Він розкрив фінансові махінації російських посадових осіб і громадян, в результаті яких було присвоєно 260 млн доларів з грошей платників податків. Магнітський був затриманий, провів 358 днів в ув'язненні і був підданий тортурам, а потім помер у в'язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.