Уряд вирішив створити державний офіс з просування експорту

Середа, 28 березня 2018, 14:15

У середу уряд прийняв рішення про утворення державної установи "Офіс з просування експорту України" на основі вже працюючого Офісу з просування експорту.

Як зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталя Микольська, офіс буде регулярно допомагати експортерам у виході на іноземні ринки.

Офіс з просування експорту був створений як проектний офіс у 2015 році з ініціативи Мінекономрозвитку, з листопада 2016 року є консультативно-дорадчим органом при Міністерстві економічного розвиту і торгівлі України.

"Це результат переходу від точкових дій до більш системної допомоги українським експортерам, що передбачено і Експортною стратегією України", - прокоментувала створення держустанови Микольська.

За її словами, офіс створюється відповідно до найкращих світових практик у сфері підтримки та розвитку експорту і займатиметься консультуванням та безпосередньою допомогою експортерам у виході на зовнішні ринки.

Трансформаційний період переходу від Офісу з просування експорту до ДУ "Офіс з просування експорту України" закінчиться до грудня 2018 року.

Офіс з просування експорту створив та протестував модель підтримки експортерів, через надання експортних послуг, експортних консультацій, освітніх проектів для експортерів, торгових місій та виставок в країни, що є перспективними для експорту українських товарів та послуг.

Офіс є частиною мережі ЕТРО (Eurorean Trade Promotion Organisations) та верифікатором платформи SheTrades, що відкриває доступ до найкращих міжнародних практик підтримки експортерів та створює нові експортні можливості.

З грудня 2016 року офіс підтримується фондом Western NIS Enterprise Fund та проекту The Expert Deployment for Governance and Economic Growth (EDGE).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.