Угорщина дала візу сирійцю, який знаходиться під санкціями США - ЗМІ

Середа, 28 березня 2018, 20:57

Угорські ЗМІ стверджують, що сирієць, який перебуває під санкціями США за допомогу уряду Башара Асада, отримав посвідку на проживання в Угорщині за так званою "золотою візовою схемою" уряду Віктора Орбана.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на розслідування двох угорських сайтів.

Портали, які займаються розслідуваннями, Direkt36 та 444.hu, повідомили у середу в спільній доповіді з посиланням на неназвані джерела, що Угорщина дала дозвіл на тимчасове проживання Атіяру Хурі, якого США звинуватили в 2016 році в тому, що він оплачував контракт на постачання палива для уряду президента Сирії Башара Аль-Асада.

"Золота візова схема", запущена у 2013 році, що гарантує тимчасовий дозвіл на проживання протягом не менше п'яти років для іноземців, які купили угорські облігації на суму до 300 000 євро, дозволила Угорщині зібрати кошти в той час, коли її кредитний рейтинг був дуже низьким. Угорщина зупинила програму в минулому році.

Глава адміністрації Орбана вже заявив, що органи національної безпеки мали б перевірити всіх тих, хто облігаціями купив собі дозвіл на проживання.

"Я впевнений, що вони ретельно всіх перевірили... я не сумніваюся в цьому", - сказав він, коли його запитали про розслідування ЗМІ.

Агентство Reuters зазначає, що не може наразі незалежно перевірити інформацію двох угорських сайтів, які не повідомляють, коли саме сирієць отримав візу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: