Ердоган розкритикував Францію за пропозицію посередництва між Анкарою та курдами

П'ятниця, 30 березня 2018, 12:42

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розкритикував Францію за пропозицію президента країни Еммануеля Макрона стати посередником між Туреччиною та "Сирійськими демократичними силами" (SDF), яких Анкара вважає терористами.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Нам не потрібен посередник. З яких пір Туреччина сидить за столом переговорів з терористичними організаціями? Звідки ви це взяли? Ви можете сидіти за столом з терористичними організаціями. Але Туреччина бореться з терористичними організаціями в таких місцях, як Афрін (в Сирії)", - сказав Ердоган.

Нагадаємо, Франція запропонувала виступити посередником у конфлікті на півночі Сирії, де Туреччина в січні почала військову операцію проти курдських бійців.

Еммануель Макрон вперше зустрівся з представниками "Сирійських демократичних сил" (SDF), в яких переважають курди, і висловив сподівання на діалог між Туреччиною та сирійськими курдами.

Як відомо, SDF є ключовим американським союзником у боротьбі проти ІДІЛ, а курдська YPG - основна частина цих формувань. В той же час, Туреччина вважає YPG террористами, як і "Робочу партію Курдистану".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.