Внаслідок сутичок на кордоні з Ізраїлем загинуло 16 палестинців, сотні поранено

Субота, 31 березня 2018, 11:49

Внаслідок сутичок між учасниками організованої палестинцями акції протесту та ізраїльськими військовими на кордоні із Сектором Гази загинули щонайменше 16 палестинців, ще сотні осіб отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на палестинське Міністерство охорони здоров’я.

Як відомо, 30 березня палестинці в Смузі Гази розпочали шеститижневий протест - так званий "Великий марш повернення" поблизу кордону з Ізраїлем.

Десятки тисяч палестинців, які вимагають права повернення для біженців в Ізраїль, зібралися в п'яти місцях уздовж обгородженого 65-ти кілометрового кордону, де було розгорнуті наметові містечка для запланованого протесту.

Однак акція протесту "Великий марш повернення" призвела до сутичок між палестинцями та ізраїльськими військовими. Сотні палестинських підлітків проігнорували заклики організаторів та ізраїльських військових триматися якомога далі від кордону.

Повідомляється, що Рада Безпеки ООН була проінформована про насильство в секторі Гази в п'ятницю на прохання Кувейту.

Палестинський посланець ООН Ріяд Мансур заявив, що було вбито щонайменше 17 палестинських мирних жителів та понад 1400 отримали поранення.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав провести незалежне розслідування та закликав "всі відповідні сторони утримуватися від будь-яких дій, які можуть призвести до подальших втрат".

США закликали всі причетні сторони вжити заходи для зниження напруги та зниження ризику зіткнень.

Раніше повідомлялося, що 12 палестинців загинули та сотні отримали поранення в результаті сутичок з ізраїльськими силами безпеки на кордоні Смуги Гази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: