Клімкін про затриманих через напад на спілку угорців: "Всюди стирчать російські вуха"

Понеділок, 5 березня 2018, 09:28

"Всюди стирчать російські вуха", - так глава МЗС України Павло Клімкін прокоментував інформацію про затримання підозрюваних у нападах на офіс спілки угорців в Ужгороді.

Про це глава МЗС України написав у своєму Twitter.

"Дякую поліції за активну роботу в Закарпатті. Всюди стирчать російські вуха, "привіт" всім, хто спекулював на містичних антиугорських настроях. Не виключаю, що на цьому спроби дестабілізації не закінчаться", - заявив він.

Як відомо, напередодні голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомив про затримання вже 5 осіб, причетних до нападів на офіс спілки угорців в Ужгороді.

Нагадаємо, в Ужгороді 27 лютого у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу та підірвала його.

Одразу після нападу у спілці угорців були переконані, що за нападом стоять не громадяни України.

Однак згодом лідер спілки угорців заявив, що до теракту в Ужгороді призвела антиугорська кампанія в Україні.

Це вже друга спроба нападу на офіс КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

27 лютого стало відомо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало поляків, підозрюваних у підпалі 4 лютого будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС.

Детальніше - в статті "Польська фаланга Путіна: хто стоїть за підпалом спілки угорців в Ужгороді"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.