Кім Чен Ин заявив, що хоче "писати нову історію" з Південною Кореєю

фото
Вівторок, 6 березня 2018, 09:27

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин на зустрічі з делегацією спецпосланців з Південної Кореї заявив, що прагне рішуче просувати питання національного возз'єднання.

Про це повідомляє Telegraph.co.uk з посиланням на корейське державне агентство KCNA.

Переговори, які відбулися в понеділок, 5 березня, були зосереджені на можливій зустрічі на вищому рівні між лідерами двох країн.

Згідно із повідомленням KCNA, Кім Чен Ин заявив делегації, що хоче "написати нову історію возз'єднання", а також обговорив зі спецпосланцями шляхи зменшення військової напруженості в регіоні.

 Фото із сайту Reuters
Фото із сайту Reuters 

У повідомленні зазначено, що дізнавшись від спецпросланців Південної Кореї про намір президента Мун Чже Іна провести саміт, Кім Чен Ин дав на це згоду.

Обидві сторони також повинні були обговорити, як відновити діалог між США та Північною Кореєю щодо її ядерної програми та ракетної програм, однак деталі наразі невідомі.

Нагадаємо, президент Південної Кореї Мун Чже Ін 5 березня відправив команду спеціальних посланців, в тому числі главу розвідки Сеула, до КНДР, щоб просунути вперед переговори між Вашингтоном та Пхеньяном у питанні денуклеаризації Корейського півострова.

Після дводенної поїздки делегати полетять в США, щоб пояснити Вашингтону результати цих переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.