У Греції проходить страйк таксистів і залізничників

Вівторок, 6 березня 2018, 12:26

Всі грецькі поїзди були призупинені у зв'язку з 24-годинним страйком залізничників, які протестують проти приватизації компанії, що займається технічним обслуговуванням, та через брак персоналу.

Про це повідомляє The Associated Press.

У зв'язку зі страйком було зупинено всі міжміські поїзди у вівторок, 6 березня. Як відомо, в рамках міжнародної фінансової допомоги Греція зобов'язалася здійснити амбітну програму приватизації.

Окремо на 9-годинний страйк вийшли таксисти, протестуючи проти сервісу Uber, який, як вони стверджують, був негласно підтриманий кредиторами Греції.

Потужна профспілка таксистів SATA заявила, що кредитори не дозволяють міністрам вирішити питання сервісу Uber, який, на їхню думку, незаконно відбирає роботу у ліцензованих професіоналів.

Нагадаємо, у січні на тлі багатотисячних протестів в Афінах і Салоніках парламент Греції ухвалив масштабний пакет жорстких реформ.

Пакет заходів жорсткої економії включає вимоги міжнародних кредиторів Греції щодо прискорення аукціонів продажу майна збанкрутілих власників та зміни до трудового законодавства, що ускладнить профспілкам скликання страйків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.