Німецькі делегати приїхали в Грузію обговорити дотримання умов безвізу

Середа, 7 березня 2018, 13:07

В Грузію з дводенним візитом приїхали делегати з Німеччини, щоб обговорити дотримання грузинами умов безвізового режиму.

Про це повідомляє видання "Новости-Грузия". 

У країну прибули керівник штабу з повернення мігрантів МВС Німеччини Крістіан Клос і уповноважений МЗС Німеччини з питань біженців та міграції, посол Анет Гюнтер.

На зустрічах, що проходять в Тбілісі, німецькі делегати обговорюють питання дотримання Грузією умов безвізового режиму. Заступник міністра закордонних справ країни Давид Залкаліані запевняє, що питання залучення механізму призупинення безвізового режиму Грузії з ЄС не обговорюється.

"Припинення безвізового режиму сьогодні не стоїть на порядку денному. Однак ми дуже уважно стежимо за процесом і з нашими німецькими та європейськими партнерами разом робимо відповідні кроки", - заявив Залкаліані.

Він додав, що Грузія дуже близько сприймає ту тривогу, яка є у німецьких партнерів з приводу порушень грузинами умов дотримання безвізу.

"Наша вчорашня зустріч була спрямована на розробку превентивних механізмів ", - підкреслив Залкаліані. 

Слід зазначити, що журналіст брюссельського бюро "Радіо Свободи" Рікард Джозвак повідомив, що питання грузинських порушників безвізового режиму будуть обговорювати на міністеріалі країн-членів ЄС, який пройде в Брюсселі 8 березня.

Разом з тим, за інформацією журналіста, ухвалювати рішення про припинення безвізового режиму з Грузією на засіданні не будуть.

За даними посольства Німеччини в Грузії, тільки в січні понад 700 громадян Грузії попросили притулок в Німеччині. Майже 100% з них отримали відмову. Зростаюча кількість нелегалів з Грузії і необгрунтованих прохачів притулку викликає занепокоєння федерального уряду Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.