Німеччина вислала 65 громадян Грузії за порушення правил безвізу

Четвер, 22 лютого 2018, 10:33

Німеччина видворила на батьківщину 65 громадян Грузії в зв'язку з порушенням правил безвізового режиму з Євросоюзом.

Про це агентству IPN повідомили в посольстві Грузії в Берліні, інформує "Грузия Online".

За повідомленням користувачів соцмереж, громадяни, які зазнали реадмісії, проживали в землях Північний Рейн-Вестфалія та Баден-Вюртемберг.

Як розповідають самі іммігранти, наразі адміністративні суди Німеччини розглядають велику кількість справ про депортацію, причому рішення приймаються в прискореному режимі.

Останнім часом низка європейських країн, зокрема, Німеччина, Ісландія та Швеція, висловили занепокоєння у зв’язку зі зростанням кількості скоєних громадянами Грузії злочинів та збільшенням кількості запитів про надання притулку.

За даними МВС Німеччини, кількість заявок з боку громадян Грузії із проханням надати притулок у  вересні склала 238, в жовтні - 355, в листопаді - 444, в грудні - 522, а в січні - 745.

Міністр закордонних справ Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що уряд Грузії посилить поліцейську співпрацю з європейськими партнерами задля боротьби з організованою злочинністю і проведе в країні інформаційну кампанію для скорочення кількості осіб з Грузії, які шукають притулку в країнах Шенгенської угоди.

Безвізовий режим між Грузією і ЄС набув чинності 28 березня минулого року. Як відомо, Євросоюз залишив за собою право задіяти механізм призупинення безвізового режиму, якщо з третіх країн збільшиться кількість нелегалів, необґрунтованих заявок про надання притулку чи їхні громадяни створять загрозу внутрішній безпеці ЄС.

Під час обговорення механізму призупинення безвізових режимів з третіми країнами у січні дипломати ЄС висловили занепокоєння щодо Грузії та Албанії, однак ризиків призупинення безвізу з цими країнами немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.