Справа "Наутілуса": Мадсен заявив, що журналістку вбив чадний газ

П'ятниця, 9 березня 2018, 13:14

Данський винахідник Пітер Мадьсен заперечує свою провину у вбивстві шведської журналістки Кім Валль на своєму підводному човні "Наутілус", заявивши, що вона померла в результаті аварії.

Про це повідомляє ВВС.

На судовому засіданні у Копенгагені Мадсен заявив, що 30-річна журналістка померла від отруєння чадним газом, коли судно заповнилося токсичними вихлопними газами. Але він визнав, що розчленував тіло Валль та викинув частини у море.

На питання, чому він це зробив, Мадсен сказав суду: "Я не розумію, яке це мало значення на той час, якщо вона вже була мертва".

Його адвокат заявила суду, що Мадсен заперечує вбивство, але визнає себе винним у "порушенні закону про непристойне поводження з трупом".

Пояснюючи свою версію подій, Мадсен заявив, що на його підводному човні раптово впав повітряний тиск, коли він стояв на палубі, а Валль у цей час перебувала в машинному відділенні.

Він сказав, що судно почало заповнюватися вихлопними газами, але він не зміг відкрити люк і спуститися.

"Коли я нарешті зміг відкрити люк, я знайшов її без свідомості на підлозі, і я присів поруч із нею, намагався привести до тями", - сказав він.

Відповідаючи на запитання, чому він кілька разів змінював свою версію подій, Мадсен заявив, що "хотів врятувати свою сім'ю від жахливих подробиць".

Мадсена звинувачують у вбивстві, розчленовуванні тіла та нападі. Якщо його визнають винним, він отримає по життєвий вирок, що зазвичай означає від 15 до 17 років позбавлення волі без права на дострокове звільнення.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" з невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин.

23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене поблизу Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Пізніше поліція знайшла голову вбитої жінки і решту частин тіла.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.