Анкара спростувала інцидент з вертольотом біля грецького острова

Середа, 11 квітня 2018, 10:38

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заперечує, що інцидент в ніч на понеділок за участю турецького вертольота біля грецького острова Ро мав місце.

Про це пише турецька газета Hurriyet з посиланням на джерела в канцелярії глави уряду.

Напередодні у Міністерстві оборони Греції заявили, що грецькі війська відповіли попереджувальним вогнем запалювальними снарядами на нібито провокацію турецького вертольота.

Як заявили у офісі прем'єр-мініста Греції Алексіса Ципраса, польоти турецьких повітряних суден з вимкненим світлом є провокативними.

"Нічний політ з вимкненим світлом є частиною тактики Туреччини щодо провокації з безпечної відстані, яка, проте, несе в собі ризик інциденту", - заявили у Афінах, передає Еkathimerini.

Порушень національного повітряного простору Греції турецьким вертольотом зафіксовано не було, йдеться у заяві уряду.

Візуального контакту з вертольотом не було, проте військові чули його звук, заявили у Міністерстві оборони Греції. У відомстві запевнили, що війська відкрили попереджувальний вогонь.

Нагадаємо, напруженість між Грецією з Туреччиною посилилася після того, як провідні турецькі політики знову поставили під сумнів суверенітет Греції в Егейському регіоні, де в останні місяці зросли порушення повітряного простору.

На початку березня грецькі солдати у несприятливих погодних умовах патрулювали кордон у лісистому районі поблизу річки Еврос. Вони випадково зайшли на турецьку територію, де їх одразу затримали турецькі військові. Пізніше суд арештував їх.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.