Поліція Британії готує безпрецедентні заходи безпеки до весілля принца Гаррі

Середа, 11 квітня 2018, 10:43

Британська поліція готує одну із найбільших операцій перед весіллям британського принца Гаррі та американської актриси Меган Маркл у травні.

Як повідомляє Reuters, живописне місто Віндзор у 30 кілометрах від британської столиці, де поберуться молодята, переживе безпрецедентні заходи безпеки.

У містечку встановлять захисні бар'єри для попередження терактів на автомобілях та розмістять озброєні патрулі.

"У найближчі тижні та місяці жителі, місцевий бізнес та відвідувачі містечка можуть побачити посилену поліцейську присутність - з озброєними та неозброєними офіцерами поліції, пошуковими собаками, дорожнім патрулем та національною поліцейською авіаслужбою", - попередила раніше поліція у своїй заяві.

"Відвідувачі, які прибувають машинами чи залізницею, можуть зіштовхнутися з вибірковими обшуками, а будь-які предмети, які можуть становити ризик для громадськості, будуть вилучені", - додали в поліції.

Відповідальний за охорону поліції на весіллі принца Вільяма та Кейт Міддлтон у 2011 році офіцер Боб Бродхерст назвав забезпечення безпеки на таких заходах справжнім викликом.

"Неможливо обшукати десятки тисяч людей, які хочуть вийти на вулиці та вишикуватись уздовж них, адже будь-хто з них може бути потенційним терористом", - зазначив Бродхерст.

У Британії введений "серйозний" рівень терористичної загрози, який означає дуже ймовірною можливість атаки. У минулому році в країні сталися п'ять інцидентів, класифікованих як теракти, в результаті яких загинули 36 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.