Німецький уряд схвалив подовження ще двох закордонних місій Бундесверу

Середа, 11 квітня 2018, 17:43

Уряд Німеччини на засіданні 11 квітня вирішив подовжити мандат ще двох закордонних місій Бундесверу.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Зокрема, уряд вирішив продовжити мандат на участь військових інструкторів Бундесверу у місії ЄС EUTM у Малі. Мандат на участь Бундесверу в цій європейській місії в Малі, мета якої - вишкіл малійських військових, подовжено до кінця травня 2019 року.

При цьому німецький уряд вирішив збільшити верхню межу кількості залучених до EUTM військових інструкторів на 50 осіб - до 350. На сьогодні в програмі підготовки малійських військових задіяно 150 німецьких військових інструкторів. Німеччина перебиратиме головування в місії ЄС у Малі в листопаді 2018 року. 

Уряд ФРН схвалив також подовження місії Бундесверу в операції Atalanta. Мета цієї операції - боротьба з піратами поблизу узбережжя Сомалі. Тривалість мандата також подовжили до кінця травня 2019 року. Максимальне число залучених до цієї операції військових залишено на рівні 600 осіб. На сьогодні в цій операції беруть участь 75 німецьких військовослужбовців.

Для набуття чинності прийняті рішення ще має затвердити Бундестаг, що, утім, завдяки голосам "великої коаліції" не повинно стати проблемою.

Нагадаємо, у березні 2018 року федеральний уряд подовжив шість закордонних місій Бундесверу. Серед них - місія в Малі MINUSMA, місія в Афганістані та вишкіл курдських і іракських військових. На сьогодні налічується 14 закордонних місій Бундесверу, участь у яких беруть 3600 військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.