Заступниця генсека НАТО: стан відносин з Росією – це ще не холодна війна

Середа, 11 квітня 2018, 18:50

В НАТО не вважають нинішній стан відносин з РФ холодною війною, хоча ситуація і дуже напружена.

Про це заступниця генсека НАТО Роуз Гетемюллер заявила в інтерв'ю російській газетті "Коммерсант".

"Я б назвала сьогоднішню ситуацію вкрай напруженою. Але на холодну війну вона не схожа", - заявила вона.

За словами заступниці генсека, у часи холодної війни було дуже мало каналів зв'язку і інструментів комунікації, в той час як нині попри серйозні розбіжності, в РФ і НАТО залишаються канали діалогу.

"Але навіть незважаючи на наявність каналів комунікації, ситуація залишається вкрай складною — така реальність", - наголосила Гетемюллер.

На її думку, висилка російських дипломатів з НАТО не є ударом по комунікації з РФ, оскільки вона ведеться різними каналами.

"Так, дійсно, ми були змушені скоротити кількість співробітників російської місії, але на те є вагома причина. Ми повинні були продемонструвати єдину позицію і солідарність. Північноатлантичний альянс часто критикують за те, що його члени не дотримуються спільної думки і часто сперечаються один з одним, але в таких ситуаціях ми єдині", - заявила Гетемюллер.

При цьому вона повторила думку, що НАТО не хоче конфлікту з Росією.

"Реакція НАТО на дії Росії, які нас серйозно стривожили, була відкаліброваною, пропорційною і мала виключно оборонний характер. Ми категорично не хотіли б опинитися в ситуації, коли зіткнення було б неминучим", - зазначила заступниця генсека НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.