Німеччина: вирішити конфлікт у Сирії без РФ неможливо, але потрібен конструктив

Понеділок, 16 квітня 2018, 10:09

Голова МЗС Німеччини заявив, що вирішити конфлікт у Сирії без Росії не можливо, зазначивши, що Берлін чекає від Москви конструктиву.

Про це він заявив перед початком засідання міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі.

"Без Росії цей конфлікт не може бути вирішений. Зараз йдеться про те, щоб описати шлях того, чого ми усі прагнемо досягнути: передусім, режим тиші, доступ до гуманітарної допомоги, перехідний уряд у Сирії, врешті, конституційна реформа і врешті колись вибори", - зазначив Гайко Маас.

За словами дипломата, переговори за участі Росії можливі за умови конструктивної поведінки Москви.

"Від Росії вимагаємо конструктивного внеску. Добре, що ми чули, що Росія готова до діалогу. Ми, зі свого боку, спробуємо визначити процедуру, зібрати сторони конфлікту, щоби знову налаштувати процес", - відзначив німецький дипломат, додавши, що політичний процес важливий для пошуку дипломатичного рішення.

"Події останніх днів чітко показали усім, що тривалий мир у Сирії може бути досягнутий тільки політичним шляхом", - наголосив міністр.

Водночас Німеччина виключає можливість того, що за стіл переговорів буде запрошено президента Сирії Башара Асада.

"Пошук рішення буде відбуватись за участі тих, хто має вплив у регіоні. Той, хто застосовує хімічну зброю проти свого народу, не може бути частиною цього вирішення", - зазначив Маас.

Голова МЗС Австрії Карін Кнайссль вважає, що прогрес у вирішенні сирійського конфлікту можливий лише за участі усіх його сторін, зокрема, Росії.

Голова МЗС Нідерландів Стеф Блок наполягає, що рішення щодо Сирії необхідно шукати через Раду Безпеки ООН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: