Рада ЄС засудила зловмисну кібердіяльність третіх держав

Понеділок, 16 квітня 2018, 12:08

Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ засудила зловмисну кібердіяльність третіх держав та недержавних суб'єктів, зокрема - кібераку вірусу NotPetya.

Про це йдеться у заяві, схваленій на засіданні 16 квітня в Люксембурзі.

Рада висловила серйозну занепокоєність з приводу збільшеної здатності і готовності третіх держав і недержавних суб'єктів домагатися своїх цілей шляхом здійснення зловмисної кібердіяльності.

"Рада твердо засуджує зловмисне використання інформаційних та комунікаційних технологій, в тому числі у Wannacry і NotPetya, які завдали значної шкоди і економічних втрат в ЄС і за його межами", - йдеться у заяві.

"Використання інформаційних та комунікаційних технологій для зловмисних цілей є неприйнятним", - наголошують міністри ЄС.

Зазначається, що ЄС продовжить нарощувати свої можливості по боротьбі з кіберзагрозами.

Про кібераку вірусу NotPetya стало відомо 27 червня 2017 року. Шкідлива програма блокувала системи компаній і вимагала для розблокування суму в біткоїнах, еквівалентну $300. Найбільше число постраждалих від вірусу було зафіксовано в Україні. Пізніше повідомлення про атаку вірусу з’явилися в Британії, Італії, США, Чехії, Німеччини та інших країнах.

Росія заперечувала свою причетність до кібератаки, стверджуючи, що так само постраждала від вірусу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: