Прокуратура готова перевірити поїздку дітей Асада в Крим

Понеділок, 16 квітня 2018, 15:49

Прокуратура Автономної республіки Крим готова перевірити, чи є склад злочину у діях президента Сирії Башара Асада через відпочинок його дітей у таборі "Артек" в окупованому Криму.

Про це розповіла "Громадському радіо" прес-секретар прокуратури АРК Тетяна Тихончик.

Вона нагадала, що у зв’язку з тимчасовою окупацією Криму Кримінальний кодекс був доповнений статтею 332-1 щодо порушення порядку в’їзду-виїзду на тимчасово окуповану територію України.

"До кримінальної відповідальності можуть бути притягнуті публічні чи посадові особи, які порушують українське законодавство з політичними цілями. Тобто, якщо дитина-іноземець перетинає не через визначені пункти пропуску, зрозуміло що дитина не буде нести ніякої відповідальності, а її батьки будуть нести або адміністративну відповідальність, або заборону в’їзду на територію України", — зазначила Тихончик.

Водночас Тихончик зазначила, що наразі заява, необхідна для відкриття кримінального провадження проти Асада, у прокуратуру не надходила.

"Наразі таких заяв не було до прокуратури, аби ми могли відреагувати. Але ми розглянемо питання щодо можливості складу злочину саме по цьому факту. Будемо розглядати", — додала Тихончик. Речниця прокуратури уточнила, що заява може надійти від будь-якого громадянина.

Як повідомлялося, президент Сирії Башар Асад розповів російським депутатам про відпочинок своїх дітей в окупованому Криму. Вони приїхали на анексовану Росією територію у складі групи сирійських дітей, які відпочивають в "Артеку" за туристичними путівками, що виділяються російським військово-патріотичним організаціям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.