Асад розповів росіянам про відпочинок своїх дітей в окупованому Криму

Понеділок, 16 квітня 2018, 14:21

Президент Сирії Башар Асад розповів російським депутатам про відпочинок своїх дітей в окупованому Криму.

Як повідомляє BBC, про це журналістам розповів російський депутат Дмітрій Саблін, який процитував слова Башара Асада.

"Мої діти в минулому році були в "Артеку". Вони після цієї поїздки краще стали розуміти Росію", - процитував Саблін слова Асада.

Зустріч Башара Асада з російськими депутатами відбулась в Дамаску, невдовзі після того, як західні союзники завдали ракетних ударів по Сирії у відповідь на хімічну атаку в Думі.

Директор "Артеку" Алєксєй Каспржак розповів російській службі BBC, що керівництво табору не відразу дізналося, хто їхній батько.

"Діти, які до нас приїжджають, не завжди розповідають про те, хто у них тато і мама. Мій клієнт - дитина", - пояснив він . При цьому Каспржак зазначив, що коли в таборі з'явилися діти з таким прізвищем, це викликало певний інтерес. "В результаті виявилося, що це саме вони (діти Асада – Ред.)", - сказав він.

За інформацією прес-служби "Артека", у 2017 році в таборі побували 44 дитини з Сирії. У прес-службі уточнили, що сирійські діти відпочивають в "Артеку" за туристичними путівками, що виділяються російським військово-патріотичним організаціям.

У Башара Асада і його дружини Асми троє дітей: 14-річна дочка Зейн Асад, 13-річний син Карім Асад і 16-річний син Хафез Асад.

У квітні минулого року посол Сирії в Росії Ріяд Хаддад під час виступу в Раді Федерації повідомив, що діти Асада почали вчити російську мову. Він також повідомив, що російська стала другою мовою в сирійських школах.

Посол додав, що багато сирійських батьків стали називати своїх новонароджених хлопчиків ім'ям Путін на честь російського президента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: