Кремль відповів Макрону: удари по Сирії не розділили Росію і Туреччину

Понеділок, 16 квітня 2018, 16:34

Підтримка Туреччиною авіаударів західних союзників у Сирії не призвела змін у турецько-російських відносинах.

Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, коментуючи слова президента Франції Еммануеля Макрона про те, що підтримка Анкарою ударів показала, що вона "відокремлена" від Росії, передає ТАСС.

"Ці удари не розділили Росію і Туреччину... Ні для кого не секрет, щодо низки питань позиції Москви і Анкари розходяться, проте це не заважає продовжувати обмінюватися думками, продовжувати обговорювати ці розбіжності в наших позиціях, а головне - це жодним чином не позначається на подальших багатопланових перспективах розвитку співробітництва та взаємодії з реалізації великих економічних та інших проектів", - сказав Пєсков.

У свою чергу міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що зв'язки Туреччини з Росією надто сильні, щоб їх міг розірвати президент Франції.

Віце-прем’єр Туреччини Бекір Боздаг раніше пояснив, що Туреччина не підтримує позицію жодної з країн щодо Сирії, і її політика щодо регіону відрізняється від політики Ірану, Росії чи США.

Як відомо, Туреччина висловила підтримку удару США, Британії і Франції у Сирії, заявивши, що це чіткий сигнал президенту Башару Асаду.

Вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії. Об’єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і дві цілі поблизу міста Хомс.

Це стало реакцією на повідомлення про ймовірну хімічну атаку в сирійському місті Дума, у якій загинули від 40 до 70 осіб.

В РФ пояснили, що не відповіли на авіаудари США та їхніх союзників, оскільки жодна з випущених крилатих ракет не потрапила в зону відповідальності сил ППО угруповання РФ в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.