Глава МЗС Туреччини: Макрон не зможе розірвати наші зв'язки з РФ

Понеділок, 16 квітня 2018, 15:15

Зв'язки Туреччини з Росією надто сильні, щоб їх міг розбити президент Франції Еммануель Макрон.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу після того, як Макрон сказав, що підтримка Анкарою ракетних ударів по Сирії показала, що вона "відокремлена" від Росії, повідомляє Reuters.

На спільній прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом в Анкарі Чавушоглу зазначив, що відносини Туреччини з РФ не є альтернативою її відносинам з НАТО, Францією та Сполученими Штатами.

Віце-прем’єр Туреччини Бекір Боздаг раніше заявив, що Туреччина не підтримує позицію жодної з країн щодо Сирії, і її політика щодо регіону відрізняється від політики Ірану, Росії чи США.

Як відомо, Туреччина висловила підтримку удару США, Британії і Франції у Сирії, заявивши, що це чіткий сигнал президенту Башару Асаду.

Вранці 14 квітня США, Франція та Велика Британія випустили 105 ракет по трьох військових об’єктах в Сирії. Об’єктами для ударів стали науково-дослідний комплекс в Дамаску, який пов’язують із виробництвом хімічної та біологічної зброї, і дві цілі поблизу міста Хомс.

Це стало реакцією на повідомлення про ймовірну хімічну атаку в сирійському місті Дума, у якій загинули від 40 до 70 осіб.

В РФ пояснили, що не відповіли на авіаудари США та їхніх союзників, оскільки жодна з випущених крилатих ракет не потрапила в зону відповідальності сил ППО угруповання РФ в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.