Україна вичерпала 6 квот на безмитний експорт агропродукції до ЄС

Середа, 18 квітня 2018, 15:37

Станом на 17 квітня 2018 року Україна вичерпала шість квот на безмитний експорт у рамках Зони вільної торгівлі з ЄС.

Про це повідомила асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

До переліку закритих квот увійшли мед, солод та пшенична клейковина, оброблені томати, виноградний і яблучний соки, а також пшениця і кукурудза.

Так само Україна використала другу квартальну квоту на експорт м’яса птиці і піврічну – на вершкове масло. Серед додаткових квот, виділених наприкінці минулого року, також вже закрито чотири: на мед, оброблені томати, пшеницю і кукурудзу. На 95% вичерпані об’єми безмитних поставок на крупи і борошно.

"Цього року відбулося пожвавлення темпів закриття квот, адже станом на аналогічну дату 2017 року об’єми пшениці ще не були вичерпані, а квота на солод та пшеничну клейковину взагалі за минулий рік залишилася не використаною. Те, що крім шести основних квот закриті ще чотири додаткові, свідчить про активізацію торговельних відносин з ЄС", – прокоментувала Дар’я Гриценко, аналітик зовнішньої торгівлі агропродовольчою продукцією УКАБ.

За результатами січня-лютого поточного року агропродовольчий експорт з України до ЄС зріс на 28,1% або на $224,7 млн, порівняно з аналогічним періодом минулого року, та сягнув, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства, $1,025 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.