Європарламент розкритикував суперечливе призначення генсека Єврокомісії

Середа, 18 квітня 2018, 16:04

Депутати Європейського парламенту просять Європейську комісію переглянути процедуру призначення її генерального секретаря Мартіна Зельмаєра.

Про це йдеться у затвердженій сьогодні резолюції, повідомляє сайт ЄП.

Євродепутати вважають, що висунення кандидатури Зельмаєра "можна розглядати як дії, схожі на переворот ", які, можливо, вийшли за межі закону.

Європарламент вимагає переглянути процедуру, щоб надати іншим кандидатам можливість подати заявки та проводити відкриті та прозорі процедури подання заявок у майбутньому. Вони також хочуть, щоб Комісія визнала, що ця процедура підірвала репутацію інституції.

Резолюція також закликає Єврокомісію переглянути процедуру призначення найвищих посадових осіб до кінця 2018 року. Крім того, депутати вважають, що Комісія повинна оновити правила, щоб забезпечити нейтральну роль генерального секретаря.

Європейські депутати також вказують на триваюче розслідування Європейського омбудсмена щодо призначення, яке має виявити можливі випадки неефективного управління.

призначення, яке має виявити можливі випадки неефективного управління.

Видання Euractiv відзначає, що низка євро депутатів пропонували поправки до резолюції, які вимагали від Зельмаєра подати у відставку або добровільно відмовитися від посади генерального секретаря до завершення процедури. Всі ці поправки були відхилені.

У Брюсселі вже більше місяця вирують пристрасті щодо призначення Зельмаєра. Багатьох цікавить як несподівана відставка попереднього генсека Єврокомісії 21 лютого, так і надзвичайно швидке, як для бюрократії Брюсселя, призначення Зельмаєра, який тільки того ж дня отримав крісло заступника генсека.

Єврокомісія продовжує наполягати, що призначення відбулося відповідно до усіх правил і відповіла на 134 запитання комітету, опублікувавши 80-сторінковий документ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: