Більшість річок і струмків Німеччини - у поганому екологічному стані

Понеділок, 2 квітня 2018, 12:40

Більшість річок і струмків в Німеччині перебувають в екологічно несприятливому стані.

Як пише видання Spiegel, про це свідчить відповідь німецького уряду на запит "Зелених".

У 93% водотоків більше не живуть спільноти риб, рослин і дрібних тварин, яких можна було б там знайти. Крім того, 79% водотоків "значно або повністю структурно змінені.

Тільки 6,6% оцінюваних річкових ділянок екологічно безпечні відповідно до критеріїв ЄС. Всього 0,1% - в дуже хорошому стані.

Незважаючи на те, що якість води значно покращилася, а бобри і лососеві повернулися у водойми, води і заплави, як і раніше, належать до найбільш загрозливих середовищ проживання в Німеччині, пише Федеральне міністерство навколишнього середовища.

У Німеччині налічується близько 9000 так званих річкових водних об'єктів. Згідно з даними Федерального агентства з навколишнього середовища (UBA), найбільш поширеними причинами помірного, незадовільного або поганого стану водойм є забруднення внаслідок сільськогосподарської діяльності, у якій використовують добрива чи пестициди, а також випрямлення чи зміна русла річок і спорудження загат.

У "Зелених" наполягають, що уряд та федеральні землі повинні докласти більше зусиль для захисту річок,чиє біологічне різноманіття та екосистема "стоять під загрозою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.