У Берліні арештували біженця, який вчинив антисемітський напад на двох людей

П'ятниця, 20 квітня 2018, 08:48

19-річний нападник на двох чоловіків у кіпах - традиційних юдейських головних уборах - у берлінському районі Пренцлауер-Берг здався поліції.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

19 квітня, майже через два дні після атаки, він прийшов до земельного управління кримінальної поліції Берліна у супроводі адвоката. Нападник - біженець із Сирії, наразі не уточняється, скільки він уже перебуває у ФРН.

Тим часом речник поліції повідомив, що жодних свідчень щодо інциденту підозрюваний не давав. На даний момент він перебуває у слідчому ізоляторі.

Один з постраждалих від нападу, 21-річний громадянин Ізраїлю, зазначив, що він не юдей, а "ізраїльтянин, який виріс у арабській родині". За словами чоловіка, він із приятелем - громадянином ФРН - проводив експеримент, намагаючись дізнатися, чи безпечно у Німеччині ходити в кіпі. Їм вдалося зафільмувати напад.

У німецькому уряді раніше різко засудили антисемітський напад у Берліні. Канцлерка Ангела Меркель закликала до жорсткої та рішучої боротьби з будь-якими проявами антисемітизму. Перед цим голова МЗС Гайко Маас заявив, що напади на чоловіків "лише за те, що вони носять кіпу, є нестерпними".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.