Підозрюваний у крадіжці 600 комп'ютерів, який втік з тюрми в Ісландії, обіцяє повернутися

Субота, 21 квітня 2018, 11:47

Підозрюваний у крадіжці комп’ютерів для "видобування" біткоїнів ісландець, який втік з тюрми і з країни до Швеції на одному літаку з прем’єр-міністром, обіцяє повернутися в Ісландію.

Про це повідомляє BBC.

Сіндрі Тор Стефанссон був серед 11 осіб, затриманих за підозрою у причетності до крадіжки 600 комп'ютерів для "видобування" віртуальних валют.

Стефанссон втік з в'язниці через вікно вночі і вилетів до Швеції на пасажирському літаку, на борту якого також перебувала прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір.

У листі до ісландської газети Frettabladid він повідомив, що не винен, що був поміщений під варту без суду і що буде позиватися до Європейського суду з прав людини.

Стефанссон заявив, що він не відбував покарання у Ісландії, і що його термін утримання під вартою закінчився. За його словами, в ісландській тюрмі йому повідомили про те, що він може бути вільний, але поліція заарештує його, якщо він залишить в'язницю без пояснень.

"Я не намагаюся сказати, що правильним рішенням було піти, я дійсно шкодую через це ... Я не очікував, що на мене буде виданий міжнародний ордер на арешт, оскільки я законно міг піти. Я вважав, що не могло бути і мови про те, що я буду вважатися втікачем", - заявив Стефанссон.

"Я ніколи цього не зробив би, якби не вірив, що я вільна людина", - додав він. За його словами, жодних доказів того, що він був втягнений у крадіжку комп’ютерів, не було, тільки підозри.

Не розкриваючи свого поточного місця розташування, Стефанссон повідомив, що йому надали дах над головою, машину, фальшиві документи, якщо він їх хоче, і гроші.

"Не було б проблем, якщо б це було те, чого я хочу, але я хотів би зіштовхнутися з цим в Ісландії, тому скоро повернусь", - додав утікач.

Вкрадені комп'ютери, які досі не знайшли, коштують $2 млн. Три з чотирьох крадіжок сталися в грудні, а четверта - у січні, але влада не оприлюднювала цю інформацію раніше, сподіваючись знайти злодіїв.

Комп'ютери були вкрадені з центрів обробки даних в Ісландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: