Франція відправляє підкріплення на кордон з Італією після акцій протесту

фото
Понеділок, 23 квітня 2018, 09:24

Франція направить "значне" підкріплення до альпійського кордону країни з Італією після акцій протесту груп, які виступають за та проти прийому мігрантів.

Про це заявив глава МВС Франції Жерар Коломб, повідомляє AFP.

Міністр заявив, що праві групи та промігрантські активісти перетворили гірські проходи біля кордону, які використовуються мігрантами, щоб потрапити з Італії до Франції, на сцену для "провокацій" та "позування".

"Зіткнувшись із цими неприйнятними діями, ми вирішили відправити значні підкріплення зі співробітників поліції", - сказав він.

Додаткові сили безпеки "забезпечать абсолютну повагу контролю над кордоном", додав він.

За інформацією The Local, у суботу близько 100 активістів правої групи намагалися заблокувати французький альпійський перевал, який використовують мігранти, для того, щоб "гарантувати, що жоден нелегальний мігрант не зможе повернутися до Франції".

 
фото - AFP

Група, яка складалася переважно з французьких громадян, встановила "символічний" кордон, використовуючи пластикову сітку.

Ці дії викликали незадоволення у промігрантських груп. У неділю група французьких та італійських активістів перетнули кордон в Альпах разом з 30 мігрантами і вступили в сутичку з французькою поліцією.

Міністерство внутрішніх справ Франції заявило, що "проти сил безпеки було вчинено насилля і був пошкоджений автомобіль жандарма".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.