Перша жертва корупційного скандалу в ПАРЄ: голова групи ЄНП пішов у відставку

Понеділок, 23 квітня 2018, 11:13

Президент групи Європейської народної партії в ПАРЄ Чезар Флорін Преда припинив виконання обов’язків через те, що його прізвище фігурує в звіті про випадки корупції серед членів ПАРЄ.

Про це повідомляє зі Страсбурга кореспондент "Європейської правди"

Офіційно це рішення ще не оприлюднене, воно має бути відображене на сайті ПАРЄ ближчим часом. Кілька джерел у складі групи ЄНП повідомили ЄвроПравду, в неділю ввечері, невдовзі після оприлюднення звіту, Преда повідомив керівництво групи, що добровільно припиняє повноваження в якості головуючого.

ОНОВЛЕНО: за даними джерел, на засіданні групи, яке відбулося в понеділок, Преда повідомив, що він припиняє діяльність на цій посаді "на час розслідування", але неясно, який орган проводитиме таке розслідування.

Очікується, що замість нього групу очолить кіпріотка Стелла Кіріакідес.

Флорін Преда є членом ПАРЄ з 2005 року.

З 2016 року від є доповідачем Асамблеї щодо Азербайджану. Відомо що за цей час він кілька разів відвідував країну для відпочинку, в тому числі з родиною. Шонайменше один такий візит був оформлений як поїздка в якості доповідача ПАРЄ. Також відомо, що під час офіційних візитів він мав зустрічі з керівництвом Азербайджану, на які за його наполяганням не були допущені представники секретаріату ПАРЄ.

В неділю зовнішня слідча група оприлюднила свій звіт, у  якому підтвердила системну корупцію в ПАРЄ. Ближчим часом Асамблея розгляне санкції щодо депутатів, щодо яких прозвучали звинувачення у корупції з боку Азербайджану.

Як повідомлялося, Парламентська асамблея Ради Європи ухвалить термінову резолюцію через корупційний скандал.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: