Помпео повністю підтримає Україну у війні з Росією – дипломат

Вівторок, 24 квітня 2018, 13:53

Майк Помпео повністю підтримуватиме Україну у війні з російським агресором, коли буде затверджений на посаді держсекретаря США.

Про це заявив колишній посол України в США, представник України у робочій підгрупі з політичних питань Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі Олександр Моцик у коментарі УНІАН.

"Я думаю, зміни державних секретарів у США – відставка Тіллерсона і майбутнє призначення Помпео на посаду держсекретаря - не вплинуть якимось чином на ставлення США до України. Політика США стосовно Києва є добре сформована, консолідована і вона є системною", - сказав Моцик.

За словами дипломата, ця політика полягає у тому, що "США повністю підтримують Україну у війні з російським агресором. США не визнають анексії Криму, засуджують окупацію Донбасу, втручання Росії у справи України".

"Важливим є те, що Вашингтон надає Україні фінансово-економічну та військову допомогу, можливо, не все те, що ми на сьогодні хочемо, але вже допомога складає досить солідну суму – приблизно 3 млрд доларів США, причому мільярд був виділений на військові цілі. Я думаю, що без американської допомоги нам було б дуже важко вижити", - підкреслив він.

"Дуже важливо, що США не тільки самі на боці України, але вони підштовхують до цього і Європу", - зауважив Моцик.

Напередодні комітет у закордонних справах Сенату США рекомендував затвердити кандидатуру Майкла Помпео, висунутого президентом Дональдом Трампом на посаду держсекретаря.

Лідер більшості в Сенаті Мітч Макконнелл сказав, що є достатньо голосів, щоб підтримати кандидатуру Помпео на цьому тижні. Це дозволить новому держсекретареві взяти участь в саміті НАТО в п'ятницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.