Іспанське місто Пальма хоче заборонити у час відпустки здавати квартири туристам

Вівторок, 24 квітня 2018, 17:42

Іспанське курортне місто Пальма на острові Майорка заборонить здавати власникам квартир апартаменти для туристів, ставши першим місцем в Іспанії, яке запроваджує такі заходи.

Обмеження запроваджують у зв’язку зі скаргами місцевих жителів, яких не влаштовує підвищення орендної плати, яке виникає через винайм житла туристами під час відпустки, повідомляє BBC.

Місто Пальму, як і багато інших міст у всьому світі, відвідують щораз більше туристів, зокрема у зв’язку з наданням приватних орендних послуг через сайти і додатки. З початку 2013 року орендна плата в Пальмі збільшилася на 40%.

Мер Пальми каже, що заборона, яка буде представлена в липні, стане зразком для інших міст, які страждають від масового туризму.

Бізнес-асоціації заявляють, що заборона матиме фінансовий вплив на багато родин.

Наразі не зрозуміло, чи заборона стосуватиметься тільки тих власників, які рекламують свої помешкання на сайтах чи за допомогою додатків.

Будинки і шале будуть звільнені від обмежень, якщо вони не розташовані у захищених районах, поруч з аеропортом чи індустріальними зонами.

У минулому році Іспанію відвідала 82 мільйони іноземних туристів, головними напрямками були Каталонія і Балеарські острови .

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.