У ЄС закликали Вірменію до національного діалогу після відставки прем'єра

Середа, 25 квітня 2018, 11:46

Делегація Європейського союзу в Вірменії та акредитовані в країні посольства держав-членів ЄС заявляють, що Європейський союз прийняв до відома відставку прем'єр-міністра Вірменії Сержа Саргсяна.

Про це йдеться у заяві, поширеній 24 квітня, повідомляє "Радио Азатутюн".

"Ми дуже вітаємо мирний характер змін, свідками яких ми стали. Як і раніше залишається важливим плавне і мирне вирішення нинішньої ситуації. Вирішальним залишається національний діалог із залученням усіх зацікавлених політичних сторін", - наголошується в заяві.

"У цей важливий день в історії вірменського народу Євросоюз розраховує на продовження роботи з Вірменією щодо реалізації амбітного порядку денного ЄС-Вірменія відповідно до "Угоди про всеосяжне і розширене партнерство" (…) з метою консолідації демократії, зміцнення верховенства закону і захисту прав людей, а також розвитку процвітаючої і стійкої соціально-економічної системи", - також говориться в заяві.

У середу, 25 квітня, у Вірменії відновилися акції протесту, очолювані опозиційним лідером Ніколом Пашиняном. Попри відставку прем’єр-міністра Сержа Саргсяна протестувальники стверджують, що їхні вимоги не виконані. Вони домагаються дострокових виборів та усунення партії влади.

Виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Вірменії став колишній топ-менеджер "Газпрому" Карен Карапетян, який займав в уряді Саргсяна посаду першого віце-прем'єра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.