Варшава хоче збільшення контингенту США в Польщі

П'ятниця, 27 квітня 2018, 09:51

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак під час візиту до США обговорив із радником президента Дональда Трампа з національної безпеки Джоном Болтоном збільшення кількості американських військ у Польщі.

Про це повідомляє Fakt.pl.

Після більш ніж годинної зустрічі Маріуш Блащчак розповів кореспондентам польських ЗМІ, що Болтон прийняв пропозицію Польщі значно збільшити чисельність американських військ в країні "дуже серйозно".

"Звичайно, він був проінформований про цю пропозицію, я також спілкуюся з колегами, з посадовими особами. Я в хорошому настрої", - сказав міністр.

Глава Міністерства оборони Польщі підкреслив, що його зустріч із Болтоном була однією з перших зустрічей нового радника президента з питань національної безпеки з представниками союзних держав.

"Той факт, що зустріч тривала довше, ніж було передбачено, також мене задовольняє і може бути приводом для радощів для всіх нас, для Польщі", - сказав він.

Блащак також повідомив, що обговорив із Болтоном другий етап постачання американських систем Patriot Польщі.

У рамках зміцненої передової присутності НАТО у Польщі дислокується американська бойова батальйонна група, а відповідно до ініціативи зміцнення регіону (European Reassurance Initiative - ERI) - бойова група бронетанкової бригади, інформує "Укрінформ". Крім того, у Польщі дислокується ротаційний компонент бригади бойової авіації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.