Генсек НАТО: військова мобільність у Європі буде провідним питанням саміту

Четвер, 19 квітня 2018, 17:48

Військова мобільність у Європі для зміцнення східних кордонів НАТО буде одним з провідних питань липневого саміту у Брюсселі.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Нідерландів.

"В останні кілька років НАТО збільшило військову присутність у Балтійському регіоні з місією повітряної поліції, більшою морською присутністю та додатковими сухопутними силами. На даний час ми не плануємо збільшувати військову присутність у регіоні, але ми хочемо зміцнити нашу здатність до відповіді у разі необхідності", - сказав Столтенберг.

Він зазначив, що на випадок необхідності у НАТО, крім чотирьох бригад у країнах Балтії та Польщі, мають бути готові спеціальні сили для швидкого розгортання на східному фланзі.

"І це буде одним з головних питань саміту у липні: підвищення готовності, що включає військову мобільність, здатність швидко переміщати війська у разі необхідності", - додав генсек НАТО.

Нагадаємо, у березні Європейський Cоюз представив план з підвищення військової мобільності в Європі, який дозволить військовій техніці та персоналу пересуватися швидше у випадку військових конфліктів.

План буде представлений урядам ЄС та Європейського парламенту для обговорення.

За підсумками минулорічної пілотної програми з виявлення слабких місць уздовж північноморських та балтійських маршрутів, де Росія регулярно проводить військові навчання, Єврокомісія визначить найкращі маршрути по всій Європі для проходження військового транспорту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: