Церква визнала, що з гігантської фігури Ісуса в Польщі роздавали інтернет

фото
П'ятниця, 27 квітня 2018, 17:39

Із найбільшої у світі статуї Ісуса Христа в польському місті Свебодзін будуть демонтовані антени для передачі інтернет-сигналу.

Про відповідне рішення йдеться у заяві курії єпархії Зеленогурсько-Гожувської, повідомляє Onet.pl.

Нагадаємо, польські журналісти виявили, що на вершині 33-метрової фігури Ісуса Христа в Свебодзіні хтось встановив антени. Представники компанії, яка надає інтернет, запевнили, що це ініціатива священика місцевої парафії. Проте у самій парафії журналістам заперечили цю інформацію, заявивши, що нічого про це не знають.

 

В офіційній заяві курія повідомила, що антени будуть демонтовані. Згідно із заявою, присутність цих пристроїв "може поранити почуття багатьох людей, особливо віруючих".

Священик парафії Милосердя Божого у Свебодзіні Ян Романюк замовив демонтаж в найближчі дні, але не пізніше 10 травня. Крім того, в листі зазначалося, що попередні заяви парафії були неправдивими.

Тепер священик виклав зовсім іншу позицію, аніж раніше говорив журналістам.

З'ясувалося, що в 2016 році парафія уклала договір на безоплатне користування простором на фігурі Ісуса Христа, де й були встановлені пристрої для інтернет-передачі. В обмін на співпрацю парафія отримала безкоштовний візуальний моніторинг і доступ до широкосмугового інтернету. Зазначається, що жодних інших вигод парафія не отримала.

Інтернетом могли також користуватися паломники і туристи, які перебували поруч з фігурою Христа.

Представники курії також вибачилися перед журналістами.

"Від імені єпархіального єпископа дякую журналістам за вирішення цього питання та за інформування громадськості про це, і я шкодую про те, як засоби масової інформації були поінформовані у цій справі", - сказано в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: