У МЗС України вважають спалення прапора Польщі провокацією спецслужб РФ

Середа, 4 квітня 2018, 15:16

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар вважає, що інцидент зі спаленням польського прапора біля посольства Польщі в Києві є роботою російських спецслужб.

Про це він сказав журналістам в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Це відверто дурна і, мені здається, абсолютно непотрібна провокація, яка була здійснена, я більш ніж упевнений, російськими спецслужбами. Немає серед наших навіть найрадикальніших елементів антипольських настроїв", - сказав Боднар.

Він додав, що всі сторони зацікавлені в належному забезпеченні безпеки і швидкій реакції з боку правоохоронних органів на подібні інциденти.

"Це були абсолютно не переконані люди, це не ті, хто хотів висловити своє незадоволення станом відносин або політикою Польщі. Це були відверто замовлені "тітушки", які провели за 5 хвилин свою акцію і втекли. Ніхто не взяв на себе відповідальність, ніхто не підтвердив, що це була політична акція", - сказав Боднар.

Нагадаємо, 2 квітня перед посольством Польщі в Києві було спалено польський прапор. Міністерство закордонних справ Польщі направило українській стороні ноту протесту в зв'язку з цим інцидентом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: