У Дуди вважають провалом відсутність Польщі у "нормандському форматі"

Четвер, 5 квітня 2018, 14:01

Відсутність Польщі у "нормандському форматі" переговорів щодо розв'язання конфлікту на сході України показала неефективність тодішньої польської владної коаліції.

Про це заявив глава канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський в інтерв'ю Dziennik.pl.

"Подивимося на реальні наслідки дій уряду PO-PSL (партій "Громадянська платформа" і "Польська селянська партія", - ред.). Для мене остаточною перевіркою ефективності цієї політики була відсутність Польщі в "нормандському форматі" в Мінську, коли вирішували долю війни на Донбасі. Не було для нас тоді більш важливого моменту в міжнародній політиці. За нашими східними кордонами йшла війна. Саме тоді настав момент перевірки ефективності зовнішньої політики, яка проводиться PO, для рішучості, про яку говорять", - сказав він.

При цьому Щерський визнав, що участі Варшави в мінських переговорах не хотіли Німеччина, США, Україна і Росія. Це, за його словами, також говорить про результат політики попередньої коаліції.

"Нас ніхто не хотів в ситуації, коли за нашим східним кордоном йде регулярна війна. Це були не міркування про майбутнє зони євро, тільки питання, що стосуються національної безпеки", - пояснив він.

Нагадаємо, президент Польщі Анджея Дуди після обрання на посаду в 2015 році висунув пропозицію про приєднання Польщі до переговорів по Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.