Держдеп схвалив продаж Німеччині безпілотників Triton на суму $2,5 млрд

П'ятниця, 6 квітня 2018, 09:56

Державний департамент схвалив можливий продаж Німеччині безпілотних літальних апаратів Triton MQ-4C (ОАС) орієнтовною вартістю 2,5 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні Агенства з питань оборони та безпеки США.

Німецький уряд зробив запит на придбання чотирьох систем безпілотників MQ-4C Triton, а також запасного двигуна, радарів, систем визначення місцезнаходження та зв'язку, необхідних запасних частин та обладнання, навчання операторів, надання логістичної підтримки.

"Цей пропонований продаж сприятиме зовнішній політиці та національній безпеці Сполучених Штатів, допомагаючи покращити безпеку союзника НАТО, який був і залишається важливою силою політичної та економічної стабільності в Європі", - йдеться у повідомленні

"Продаж MQ-4C Triton закриє значну прогалину, покращить двосторонню та операційну сумісність НАТО і допоможе забезпечити здатність Німеччини продовжувати спостерігати та запобігати регіональним загрозам", - зазначили в Агенстві з питань оборони та безпеки США.

Розвідувальний безпілотник MQ-4C Triton має довжину 14,5 метра, розроблений компанією Northrop Grumman спеціально для військово-морських сил. Він оснащений реактивним двигуном, який дозволяє йому підніматися на висоту до 20 км і перебувати в польоті близько 30 годин. Висока точність збору інформації та велика зона покриття безпілотника забезпечується комплектом інфрачервоних сенсорів і потужним радаром.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.