Парламент Греції відправив назад до суду гучну корупційну справу

Понеділок, 21 травня 2018, 10:14

Комісія парламенту Греції завершила розслідування корупційної справи довкола швейцарської фармацевтичної компанії Novartis, заявивши, що не має юрисдикції розслідувати заяви про хабарництво та відмивання грошей.

Про це повідомляє The Local.

Депутати від правлячої коаліції заявили, що спеціальна парламентська комісія не була компетентною для розгляду цієї справи і відправила її назад до суду. 

Прокуратура Греції підозрює, що швейцарська фармацевтична компанія Novartis давала хабарі топ-політикам в обмін на встановлення фіксованих цін на її ліки.

У справі фігурують низка грецьких топ-політиків, у тому числі колишній прем'єр-міністр Антоніс Самарас, глава центробанку Яніс Стурнарас та комісар ЄС з питань міграції Дімітріс Аврамопулос.

Усі підозрювані заперечують обвинувачення, звинувачуючи уряд Греції у проведенні проти них політично вмотивованої кампанії.

За інформацією грецьких ЗМІ, політикам було виплачено близько 50 мільйонів євро хабарів. Компанія Novartis пообіцяла вжити заходів, якщо в результаті розслідування буде виявлено неетичну поведінку її менеджерів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.