Україна доповнить позов до РФ у Морському арбітражі через відкриття кримського мосту

Понеділок, 21 травня 2018, 19:25

Україна доповнить позов проти Росії за порушення конвенції із Морського права відомостями про незаконне будівництво російською стороною моста через Керченську протоку.

Про це заявила спікер Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає "Інтекрфакс-Україна".

За її словами відкриття мосту "жодною мірою не змінює статус Криму як невід'ємної частини території України, яка тимчасово окупована РФ".

"Звичайно, ця частина щодо Керченського мосту буде в нашому позові, який зараз розглядають у Морському арбітражі "Україна проти Росії" про порушення Росією Конвенції ООН з морського права", - сказала Беца.

Україна 19 лютого подала свій меморандум в арбітражному провадженні проти РФ відповідно до Конвенції ООН із морського права, який доводить, що РФ порушила суверенні права України в Чорному та Азовському морях і в Керченській протоці.

Як відомо, 15 травня за участі президента РФ Владіміра Путіна відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини кримського мосту.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що жодна рекламна картинка щодо будівництва Керченського мосту не змінює факту протиправної окупації Криму.

В Євросоюзі заявили, що, побудувавши Керченський міст, Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.