Канада про кримський міст: півострів хочуть ізолювати від решти України

Четвер, 17 травня 2018, 10:52

Канада засуджує зведення і часткове відкриття Керченського мосту в анексованому Криму та вважає його черговим порушенням суверенітету України з боку Росії.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд.

"Міст звели для посилення незаконного утримання Росією території Криму та насильницької ізоляції півострова від решти України", - заявила вона, закликавши Москву "припинити порушувати фундаментальні принципи світового порядку".

Фріланд підкреслила, що Оттава й надалі підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

"Канада знову заявляє про свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Ми закликаємо Російську Федерацію припинити порушення цього фундаментального принципу міжнародного порядку", - зазначила глава канадського МЗС.

Як відомо, 15 травня за участі президента РФ Владіміра Путіна відбулася церемонія відкриття автодорожньої частини кримського мосту.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що жодна рекламна картинка щодо будівництва Керченського мосту не змінює факту протиправної окупації Криму.

В Євросоюзі заявили, що, побудувавши Керченський міст, Росія ще раз порушила суверенітет і територіальну цілісність України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: