Екс-прем'єра Македонії засудили за незаконний вплив на чиновників МВС

Середа, 23 травня 2018, 15:31

Кримінальний суд Македонії засудив колишнього прем'єр-міністра Ніколу Груєвського до двох років ув'язнення за незаконний вплив на чиновників Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє The Associated Press.

Суд постановив, що Груєвський, який перебував на посаді прем'єр-міністра у період з 2006 по 2016 року, вплинув на посадових осіб для придбання в 2012 році розкішного куленепробивного автомобіля Mercedes приблизно за 600 тисяч євро.

Він був засуджений за доказами з аудіоматеріалів, зібраних під час гучного скандалу з прослуховуваннями у 2015 році, який призвів до відставки уряду. Суддя вирішив прийняти аудіоматеріали як докази, оскільки це було в суспільних інтересах.

Груєвський не був присутній у суді під час оголошення вироку і перебуватиме на свободі до розгляду апеляційної скарги.

Зазначимо, що проти Груєвського відкрита ще одна справа: його підозрюють у незаконному фінансуванні своєї політичної сили і відмиванні грошей.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року колишнього керівника розвідки Македонії Горана Груєвського було засуджено до 18 місяців позбавлення волі за знищення документів, які проливали світло на скандал з прослуховуванням, що призвів до політичної кризи в 2015 році.

Загалом прокуратура веде розслідування у 17 окремих справах, вимагаючи арешту Груєвського, колишніх міністра внутрішніх справ, міністра транспорту, урядового генерального секретаря та глави кабінету міністрів.

Всі вони були звинувачені в організації незаконного прослуховування і фальсифікації виборів.

Спеціальна прокуратура була заснована під час переговорів за посередництва ЄС у 2015 році, щоб вивести політичну ситуацію у Македонії з глухого кута після скандалу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.