Комітет ВРУ підтримав реформу сфери торговельного захисту

Середа, 23 травня 2018, 18:25

Комітет Верховної ради з питань промислової політики та підприємництва у середу одноголосно підтримав кілька законопроектів у сфері торговельного захисту, схвалені урядом у лютому.

Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

Чинні українські закони, які регулюють сферу торговельного захисту, були схвалені ще у 1998 році. З того часу відбулися значні зміни у міжнародній торгівлі та практиці проведення торговельних розслідувань, наголошують у міністерстві. 

Тому уряд запропонував прийняти нову редакцію трьох спеціальних законів та внести зміни в супутні закони, які дозволять українським виробникам отримати кращі механізми використання інструментів торговельного захисту в Україні.

Зміни стосуються, серед іншого, запровадження двоетапного проведення розслідувань та чіткого визначення термінів їхнього проведення, розмежування та уточнення повноважень і функцій компетентних органів, врегулювання участі бізнесу в розслідуваннях та запровадження механізму внесення імпортером фінансової гарантії у вигляді грошової застави (для сплати особливих видів мит).

"Ми свідомі того, що в процесі підготовки до другого читання можуть бути певні зауваження до законопроектів, тому готові до тісної співпраці із комітетом та народними депутатами, щоб у підсумку ці закони вийшли оновленими, прогресивними, і, що важливо, дали можливість українському бізнесу захищати себе від ситуацій, коли є демпінговий, субсидований і зростаючий імпорт, в достатньо простий, прозорий і сучасний спосіб", - зазначила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: